Att våga bli sedd

Att bli sedd är så mycket mer, än att känna sig bekräftad genom vackra bilder, eller en komplimang. Att bli sedd på riktigt, handlar om att våga visa sig som man är, och att någon samtidigt hejar på det vackra som är du: Den fantastiska bad-ass kvinnan som är underbar i sin ”operfekthet”. Hon som har styrka som ett lejon. Sårbarhet och känslighet som en fjärilsvinge. Hon som ena stunden är urkvinnan. Gudinnan. Urkraften. Men som i nästa bara vill vara. Vila. Hämta kraft på nytt.. Och för det behöver man känna sig trygg. Veta att man inte blir kritiserad eller dömd. Att man redan är perfekt där man är just nu.

 

Att våga ställa sig framför en kamera kräver mod. Och det är något enormt stort när någon tar steget ut från skuggorna av osäkerhet och tvivel,  ut i ljuset, för att verkligen synas som den de är i all sin prakt. Att våga vara mer istället för mindre. Att ta ett steg framåt, istället för att ta ett steg tillbaka. Skala av sig det som inget tillför, utan bara söndrar och förminskar. Och när de gör det, så finns det ingen tvekan: Den styrkan och den skönheten slår allt!

 

Att få fånga detta med min kamera: magin och skönheten som omger oss kvinnor, men också magin och skönheten som finns inuti oss, är något alldeles fantastiskt.

 

Denna gången var det fantastiska Madelene som jag fick äran att fotografera. Hon behövde porträtt bilder på sig själv att använda till sitt företag inom skönhet och hälsa. Men även före och efter bilder, när hon fått en make-up lagd med sina egna produkter. Så den här gången agerade jag både fotograf och make up artist.

 

Gissa om man blir glad när man sedan får följande recension på sin Facebook sida:

 

”Anna är en fantastisk fotograf och makeupartist. Hon ger en helhet och fångar verkligen din personlighet och dina starkaste sidor. Jag har alltid varit obekväm framför kameran men Anna får dig att slappna av och det känns både roligt och naturligt. Dessutom skapar hon resultat som jag aldrig tidigare skådat.”

 

madelene_MG_3389-1_MG_3533-7_MG_3501-6_MG_3443-2-4_MG_3431-3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.